Kiełbasa pieczona w sosie pomidorowym

kardamonovy

Obiad

16.11.2016 10:02

Kiełbasa pieczona w sosie pomidorowym

Składniki: 10 małych kiełbas 2 puszki pomidorów bez skórki 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 chili 1 łyżka suszonego oregano sól pieprz olej rzepakowy Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i smażymy do zrumienienia. Jak lubicie zielone oliwki, dorzućcie do tego przepisu, założę się, że będzie jeszcze lepszy (u mnie niestety oliwki wyszły, na planie dodania się skończyło). Kiełbasy nakłuwamy widelcem (można też naciąć nożem), wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem pomidorowym i pieczemy pod przykryciem jakieś 30 minut w 180 stopniach. Całość zalewamy pomidorami, dodajemy poszatkowane chili, oregano, sól i pieprz, gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut. Wczoraj z kolei, pół dnia spędziliśmy na lotnisku (kolejna dziwna bania), więc też się nie złożyło.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/kielbasa-pieczona-w-sosie-pomidorowym/