Dżem z dyni

Karolina
Przetwory
14.11.2016 19:38
Dżem z dyni

Składniki: - 3 kg dyni - 1/2 kg cukru - sok z 1 pomarańczy - skórka otarta z 1 pomarańczy - 1 kg jabłek - 1,5 łyżeczki cynamonu - 1 cm świeżego imbiru Dynię obrać, usunąć pestki, pokroić na mniejsze kawałki i zetrzeć na tarce o średnich oczkach lub zblendować na gładką masę. Dynia jest bogata w witaminy z grupy B i C, a także nienasycone kwasy tłuszczowe, więc warto przygotować z niej trochę zapasów na zimę. Dżem lub puree z dyni idealnie sprawdzi się jako dodatek do różnych ciast i deserów np. czekoladowe ciasto z dynią lub ciasto dyniowo-mandarynkowe. Polecam 10% zniżki na produkty #Ambition dla czytelników mojego bloga na hasło ZDROWE-GOTOWANIE w sklepie Dajar.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2016/11/dzem-z-dyni.html