Koniecznie zajrzyjcie do takich przepisów jak: – najlepsze przepisy na zupy kremy – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z cukinii z nachos – sałatka z pieczonym kalafiorem Przygotowanie: ok 30 minut Składniki: – oliwa – 1 średnia cebula – pół dużego lub cały mały kalafior – pół średniej rzepy – 500-700 ml bulionu warzywnego lub drobiowego (najlepiej domowego) – 2 łyżki pasty tahini – kilka listków rukoli do podania Przygotowanie: Na oliwie należy zeszklić cebulę pokrojoną w piórka. Aby dodatkowo wzbogacić smak zupy dodałam do niej rzepę oraz pastę tahini (do kupienia w większości marketów w dziale z produktami orientalnymi). Następnie dodać kalafiora pokrojonego w różyczki i obraną i pokrojoną w kostkę (ok 1,5 cm bok) rzepę. Zupę podawać z odrobiną pasy tahini i np kilkoma listkami rukoli.