Jeden kawałek w prawo, drugi w lewo, trzeci w prawo, czwarty w lewo itd (patrz na zdjęciu). Składniki: 500 g mąki 2 jajka 180 ml mleka 60 g cukru 30 g masła 8 g suchych drożdży 1 rozmącone jajko krem czekoladowy 1. 7. Ciasto kroimy jak tort, na 16 kawałków, pozostawiając nienacięte kółko w środku (można odcisnąć szklankę będziemy wtedy wiedzieli dokąd możemy ciąć). Drożdże i 1 łyżeczkę cukru rozpuszczamy w 2 łyżkach mleka - odstawiamy aby zaczęły pracować. 5. Pierwszy placek układamy na wyłożonym papierem do pieczenia dnie tortownicy, smarujemy go kremem czekoladowym, pozostawiając nieco wolnej przestrzeni od brzegu. 9. Wierzch ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 20 minut. Wyrobione, elastyczne ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Masło rozpuszczamy i dodajemy do mleka (mieszanina ma mieć temp. pokojową). 3. Do mąki dodajemy ubite jajka, drożdże i masło z mlekiem. Powinna mieć średnicę około 24 cm (odcięłam od dna tortownicy).