Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna – tost z jajkiem i szynką SZAKSZUKA PRZYGOTOWANIE: 15 minut SKŁADNIKI: – 3 pomidory lub puszka 400 g krojonych pomidorów – 3 jajka – 4-5 ząbków czosnku – 1 łyżeczka ostrej papryki – 1 łyżeczka wędzonej papryki – 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego – pół łyżeczki kolendry – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki – 1 łyżka oliwy – sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Na oliwie lekko podsmaż posiekany drobno czosnek. Jajka po meksykańsku – huevos rancheros – zielona szakszuka – szakszuka z fetą – szakszuka ze szpinakiem – Szakszuka z chorizo – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wam także przepisy lekko zmodyfikowane na: – szakszuka z pieczarkami i kozim serem – szakszukę z dynią – szakszuka z boczkiem – szakszuka z kurkami – szakszuka z fasolą – Dla mnie to idealna propozycja na weekendowe śniadanie – sycąca, aromatyczna. Twórz na patelni po jednym wgłębieniu, przesuwając nieco pomidory, a następie wbijaj w nie po 1 jajku. Po ścięciu się jajek potrawę posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj najlepiej na patelni na której była przygotowywana. Jeśli pomidory miały w sobie mało soku podlej całość odrobiną wodą, aby na patelni było nieco sosu. Do czosnku dorzuć pokrojone w kostkę (o boku ok 1-1,5 cm) pomidory.