- Czas gotowania: 50 min
- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
- 1,5 szklanki startej marchewki
- 1,5 szklanki mąki
- 4 jajka
- 1 szklanka oleju
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 płaska łyżeczka sody
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżka cukru waniliowego
- pół szklanki pokrojonych orzechów włoskich
- pół szklanki wiórków kokosowych
- pół łyżeczki soli
Przepis
Marchewkę ścieramy na drobnej tarce.
Orzechy włoskie kroimy na małe kawałeczki.
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Powoli dodajemy olej
i mieszamy do momentu aż ciasto go wchłonie. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z solą, sodą, proszkiem do pieczenia i cynamon.
Na końcu wsypujemy marchewkę,
orzechy i wiórki kokosowe.
Blaszkę do pieczenia wykładamy
papierem do pieczenia, wylewamy na nią ciasto
i pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!