Murzynek w 10 minut

Ewelina
Ciasta
02.11.2016 15:35
Murzynek w 10 minut
  • Czas gotowania: 60 min
  • Czas przygotowania: 10 min

Składniki

SKŁADNIKI:

– 250g masła
– 2 szklanki cukru
– 1/2 szklanki mleka
– 5 czubatych łyżek kakao

Wszystkie powyższe składniki rozpuścić w garnuszku, nie zagotowywać.

 

Przepis

Po ostudzeniu rozpuszczonej masy dodać:

– 3 jajka– 2 szklanki maki– 2 łyżeczki proszku do pieczenia– opcjonalnie 60 gram suszonej żurawiny lub suszonych wiśni

Piec w temp. 190-200’C ok 60 minut.

Na polewę rozpuścić 2 tabliczki gorzkiej czekolady z 2 łyżkami masła. Udekorować posiekaną żurwiną lub wiśniami suszonymi.