Kremowa zupa brokułowa z pulpecikami

Magdalena
Zupy
31.10.2016 20:50
Kremowa zupa brokułowa z pulpecikami

Składniki: 1 marchewka 1 pietruszka 1/3 selera 1 duży brokuł ok. 1,5 l bulionu 100 g serka topionego puszka fasoli czerwonej garść drobnego makaronu 250 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko 2 łyżki lnu mielonego 3 łyżki otrębów żytnich lub orkiszowych pęczek koperku 3/4 szklanki mąki liść laurowy, ziele angielskie papryka słodka mielona zioła prowansalskie sól, pieprz Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Do miski wrzucamy mięso mielone, dodajemy przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, paprykę mieloną oraz drobno posiekany koperek, jajko, len mielony i otręby. Brokuła myjemy, dzielimy na mniejsze różyczki i wrzucamy do garnka z gotującymi się warzywami. Następnie dodajemy puszkę czerwonej fasoli razem z zalewą i gotujemy 5-7 min. Sycąca zupa brokułowa z małymi pulpecikami z indyka oraz czerwoną fasolką i drobnym makaronem. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy ok. 15 min. Na końcu zabielamy zupę serkiem topionym i wrzucamy garść drobnego makaronu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2016/10/kremowa-zupa-brokulowa-z-pulpecikami.html