4 kiełbaski frankfuterki 750 ml bulionu wołowego 1 cebula kawałek pora 1 marchewka 1 liść laurowy 4 ziarna czarnego pieprzu 1-2 ząbki czosnku 1 łyżeczka sosu sojowego tymianek pieprz natka pietruszki olej do smażenia 1. Składniki 1 puszka soczewicy gotowanej na parze firmy Bonduelle 1 puszka krojonych pomidorów 6. Żeby zupa była bardziej gęsta możemy zaprawić ją mąką lub zamiast soczewicy z puszki dodać 150 g surowej. Pożywna i lekka zupa w sam raz na zimowe dni. Do garnka, w którym będziemy gotować zupę, wlewamy olej. 3. Wlewamy bulion, dodajemy pomidory, przeciśnięty czosnek i gotujemy pod przykryciem około 30 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2017/01/07/zupa-z-czerowonej-soczewicy-z-frankfurterkami/