100 g) 1/3 teaspoon baking powder pinch of salt 1 egg 2 tablespoons whole-wheat flour t1 tablespoon banana flour (or cassava, coconut) some chocolate some cherries cocoa beans soaked in rose water 1. Blend the soybeans into a smooth paste with banana and egg. 2. Add the baking powder, salt and both flours, mix again. 3. Set the oven on 180 degrees. 4. Add to batter chopped chocolate. 5. Pour the batter into greased ovenproof dish. 6. Ciasto sojowe z czekoladą. PRZEPIS=> *** BANANOWE CIASTO SOJOWE [przepis autorski] /1 porcja/ 100 g ugotowanej soi 1 banan (ok. 100 g) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli jajko 2 łyżki mąki pełnoziarnistej łyżka mąki bananowej pasek czekolady kilka wiśni namoczone w wodzie różanej ziarna kakao 1. Od niedawna jest ona dostępna w Polsce, a jej wyłącznym dystrybutorem jest firma Mercatare, w której ofercie pojawiły się również inne nowości: ciastka bez dodatku cukru marki Florbu oraz organiczne herbaty Heath&Heather. Smacznego! ENGLISH VERSION: *** BANANA SOY CAKE [Recipe author] / 1 serving / 100 g of cooked soybeans 1 banana (approx. Całą ofertę znajdziecie na stronie oficjalnej dystrybutora: Herbaty pachną i smakują po prostu nieziemsko, szczególnie ta z dodatkiem kokosa! Do przygotowania przepisu użyłam czekolady mlecznej Trapa z orzechami laskowymi i stewią (bez dodatku cukru). Soję zmiksować na gładką masę z bananem i jajkiem. 2. Jeśli chodzi o czekolady i ciastka, to brak cukru jest kompletni niewyczuwalny, a one same znacznie zdrowsze.