Składniki: - 3 szklanki soku jabłkowego (tłoczonego z szumem), - 700 g twarógu Delikatny Naturalny (President z Biedronki), - ok. 240 g ciasteczek owsianych z orzechami laskowymi (1 opakowanie i trochę z Biedronki), - 1 galaretka cytrynowa i 1/2 szklanki wrzątku, - 4 łyżki żelatyny, - 1-2 łyżki masła (stopionego), - 3-4 łyżki cukru (do smaku), - 1 łyżka cynamonu, - 1 łyżka cynamonu, - odrobina orzechów laskowych (zmielonych). Mieszamy, a następnie na tortownicę (ok. 24 cm.) na papier do pieczenia wykładamy spód ciasteczkowy, ugniatamy wypukłą stroną łyżki, posypujemy orzechami, wkładamy do lodówki. Tężejącą galaretkę jabłkową wylewamy na serek, ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Przestygnięty sok, najlepiej jeszcze włożyć na ok. 30 min. do lodówki. Wykonanie: Ciasteczka blendujemy, z dodatkiem stopionego masła, ew. cynamonu. Do gorącego soku wsypujemy żelatynę dokładnie mieszamy, aby nie było grudek (nie gotujemy żelatyny!).