Okazuje się jednak, że ciasto bez białej mąki i bez cukru wciąż może być naprawdę smaczne ;) Składniki: ciasto: 65g masła 2 łyżki siemienia lnianego 1 łyżka amarantusa 1-2 szklanki mąki owsianej (do uzyskania odpowiedniej konsystencji) +woda masa: 400g jogurtu naturalnego 3 jajka (białka i żółtka) 1 duży granat kilka kropli aromatu migdałowego ksylitol Amarantusa i siemię gotujemy kilka minut w niewielkiej ilości wody do uzyskania kisielowatej konsystencji. Spód zapiekamy w 180 stopniach przez 15-20 min (do zrumienienia). Wciąż ubijając na wolnych obrotach miksera dodajemy żółtka, aromat i jogurt. Pieczemy w 180 stopniach przez ok.35 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://bsylwia.blogspot.com/2016/10/kruche-ciasto-z-granatem.html