Blok czekoladowy

Sylwia
Ciasta
29.10.2016 10:47
Blok czekoladowy

Przepis na masę pochodzi z zeszytu mojej mamy :) Składniki: 400g niebieskiego mleka w proszku 3-4 łyżki kakao 100g herbatników 1/2 szklanki wody 125g masła 1,5 szklanki cukru +ulubione dodatki (rodzynki, orzechy, suszone owoce)* +do dekoracji: rodzynki, draże czekoladowe itp.** Mleko mieszamy z kakao. Spód przykrywamy warstwą herbatników, smarujemy porcją masy czekoladowej, przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Chyba wszyscy wiedzą, jak smakuje ;) Tym razem wersja trochę inna wizualnie, ale smak wciąż ten sam! Na początku planowałam udekorować blok samymi drażami, jednak i bez tego jest wystarczająco słodki W ten sam sposób układamy kolejne warstwy, aż do zużycia całej masy. Wodę z masłem i cukrem podgrzewamy, aż się połączą. W wolne miejsca możemy wcisnąć kawałki pozostałych herbatników.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://bsylwia.blogspot.com/2015/01/blok-czekoladowy.html

bsylwia

Sylwia