Składniki na 3-4 osoby: - 1 i 1/2 torebki ryżu - 1/3 szkl wody z pod gotowania ryżu - 1 mała pierś z kurczaka - 1/2 paczki mieszanki warzyw mrożonych na patelnię - 1/2 puszki pomidorów krojonych - 1 mała cebula - tartej mozzarelli - do smaku sól, pieprz, papryka ostra i wędzona - 1 ząbek czosnku - natka pietruszki do dekoracji - oliwa może być smakowa - masło do wysmarowania foremki 1. Ryż gotujemy krócej niż podano na opakowaniu. Do warzyw z kurczakiem dodajemy pomidory z puszki, wodę z pod gotowania ryżu, sól, pieprz, paprykę ostrą i wędzoną oraz dodajemy podgotowany ryż i mieszamy całość. Do warzyw z kurczakiem dodajemy pomidory z puszki, wodę z pod gotowania ryżu, sól, pieprz, paprykę ostrą i wędzoną oraz dodajemy podgotowany ryż i mieszamy całość. 2. Na oliwie szklimy pokrojoną na drobną kosteczkę cebulkę, następnie dodajemy pokrojona pierś z kurczaka, a kiedy się podsmaży dodajemy zamrożone warzywa. 2. Na oliwie szklimy pokrojoną na drobną kosteczkę cebulkę, następnie dodajemy pokrojona pierś z kurczaka, a kiedy się podsmaży dodajemy zamrożone warzywa. 3. Całość smażymy około 10-15 minut, można pod przykryciem a pod koniec odkryć przykrywkę aby warzywa się troszkę przypiekły. 3. Całość smażymy około 10-15 minut, można pod przykryciem a pod koniec odkryć przykrywkę aby warzywa się troszkę przypiekły. 5. Najpierw wykładamy połowę ryżu z warzywami i posypujemy częścią tartej mozzarelli, a następnie resztę ryżu. 5. Najpierw wykładamy połowę ryżu z warzywami i posypujemy częścią tartej mozzarelli, a następnie resztę ryżu.