Prosty przepis na babeczki dyniowe

Edyta
Ciasta
26.10.2016 17:26
Prosty przepis na babeczki dyniowe

Babeczki dyniowe Składniki 2 jajka, 3/4 szklanki cukru, 1 szklanka puree z dyni, 0,5 szklanki oleju, 0,5 łyżeczki aromatu waniliowego, 1,5 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 łyżeczka cynamonu, szczypta soli. 😉 Jak zrobić puree z dyni Do babeczek będzie nam potrzebne puree z dyni. Babeczki czy muffiny to na prawdę dobry sposób na szybki deser czy przekąskę na przyjęcia. Dyniowe babeczki idealnie nadadzą się jako dodatek do ciepłej herbatki w długie jesienne wieczory czy na przykład na imprezę Halloweenową. Sposób przygotowania W dużej misce mieszamy ze sobą wszystkie mokre składniki: jajka, puree z dyni, olej oraz aromat waniliowy. 🙂 Ja właśnie z nim eksperymentuje, więc na pewno pojawi się jakiś kolejny przepis z jego wykorzystaniem. Ja zrobiłam je z jednej dużej dyni i wyszły mi z niej 3 duże słoiki puree. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni, aż do momentu w którym wetknięty w babeczkę patyczek będzie suchy. 😉 Puree możemy wykorzystać do przeróżnych dań, także na pewno się nie zmarnuje. Instrukcja Środek dyni wydrążamy z nasion, kroimy ją na kawałki i obieramy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://origamifrog.pl/proste-babeczki-dyniowe/