Zapiekanka gryczana z brokułami i fetą

Magdalena
Zapiekanki
21.10.2016 21:07
Zapiekanka gryczana z brokułami i fetą

Składniki: 2 torebki kaszy gryczanej (200 g) 1 cebula 1 mały brokuł 200 g sera feta 4 duże jajka natka pietruszki sól, pieprz, zioła prowansalskie Wykonanie: Gotową masę wykładamy na formę do tarty i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 min. Brokuła myjemy, dzielimy na mniejsze różyczki i gotuje w osolonej wodzie, aż będzie miękki. Kilka kostek sera feta możemy odłożyć, by poukładać go na wierzchu zapiekanki. Jajka wrzucamy do miski, dodajemy pieprz, sól, zioła prowansalskie i rozbełtujemy. Następnie dodajemy cebulę, natkę pietruszki, pokrojonego brokuła i ser feta. Kaszę gryczaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchnia-magdaleny.blogspot.com/2016/10/zapiekanka-gryczana-z-brokulami-i-feta.html