Pierożki greckie z jajkiem smażone na głębokim tłuszczu

Katarzyna
Przekąski
21.10.2016 21:10
Pierożki greckie z jajkiem smażone na głębokim tłuszczu

Składniki na ciasto: 1 opakowanie twarożku homogenizowanego 25 dag mąki 12,5 dag masła sól do smaku mielony kminek do smaku składniki na nadzienie: 4 jajka sól pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Z podanych składników zagęścić ciasto i odstawić na 15 minut. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy, wykrawać krążki dużą szklanka, umieścić na spodku na każdym wbić po jednym jajku, posypać solą i pieprzem, zlepić brzegi i uformować pierożki. sól pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Z podanych składników zagęścić ciasto i odstawić na 15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2014/11/pierozki-greckie-z-jajkiem-smazone-na.html