Składniki: Na ciasto: - 500 g mąki pszennej - 250 g schłodzonej margaryny - 1/2 szklanki cukru pudru - 2 łyżki kakao - 50 g mielonych orzechów włoskich - 5 żółtek - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa jabłkowa: - 1,5 kg jabłek (lub 2 słoiki gotowych) - 2-3 łyżki cukru - cynamon wg uznania - 50 g posiekanych orzechów włoskich - 2 budynie waniliowe lub śmietankowe Warstwa budyniowa: - 2 budynie waniliowe lub śmietankowe - 750 ml mleka - 4 łyżki cukru (jeśli budyń jest bez cukru) Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i kakao. Z podanych składników ugotować budyń i gorący wyłożyć na warstwę jabłkową, wyrównać i na to zetrzeć na tarce o dużych oczkach mniejszą część ciasta. Piec około 35-40 minut w temp. 175 stopni Celcjusza. 10% rabatu na produkty Ambitiona na hasło Podzielić na dwie części, jedną większą drugą mniejszą i włożyć do zamrażalnika lub lodówki, aby ciasto się schłodziło.