Pierogi dyniowe z kaszanką

Iza
Obiad
21.10.2016 18:29
Pierogi dyniowe z kaszanką

Ciasto na pierogi: - 1 ½ szklanki maki pszennej - 1 łyżka oleju rzepakowego - 100 g puree z dyni Hokkaido - około ¼ szklanki gorącej wody - ¼ łyżeczka soli |Pierogi dyniowe z kaszanką| Do miski wsypać przesianą mąkę, sól, dodać dyniowe puree, olej i gorącą wodę. Smacznego :- ) |Pierogi dyniowe z kaszanką| |Pierogi dyniowe z kaszanką| Polecam także wcześniejszy przepis na pierogi z dynią z farszem serowym. Trafiłam na nie przypadkiem szukając przepisu na dyniowe ciasto pierogowe – od razu wiedziałam, że je zrobię. Dziś za to mam dla Was wyjątkowy przepis na pierogi dyniowe z kaszanką. Dawno nie dzieliłam się z Wami nowym przepisem na pierogi. Ciasto jest miękkie i żółte od puree dyniowego i świetnie się komponuje z czarnym farszem. Nadzienie z kaszanki: Okrasa: - 1 cebula - 2 łyżki smalcu ze skwarkami - szczypta soli - szczypta pieprzu Przygotować okrasę: na patelni rozpuścić smalec ze skwarkami dodać pokrojoną w kostkę cebulę, sól i pieprz. |Pierogi dyniowe z kaszanką| Nadzienie z kaszanki należy mocno doprawić, aby była wyrazista w smaku i pikantna. |Pierogi dyniowe z kaszanką| Pierogi podawać z smalcem ze skwarkami i cebulką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/2016/10/pierogi-dyniowe-z-kaszanka_21.html