Drukuj 5 from 1 vote Porcje: 3 Autor: Małgorzata Hert Składniki 3 jabłka 3 łyżki rodzynek 3 łyżki orzechów włoskich 3 łyżki syropu klonowego Kruszonka 50 g masła 40 g cukru pudru 75 g mąki pszennej ⅓ łyżeczki cynamonu Zachwyca złocistymi promieniami słońca, które odbijają się od majestatycznie opadających liści i rumianych jabłek w sadzie. Do środka każdego jabłka dodajemy po łyżce posiekanych orzechów, syropu klonowego i rodzynek. Jest coraz chłodniej, więc to idealna okazja na osłodzenie sobie długich, jesiennych wieczorów pysznym deserem. W roli głównej - pachnące jabłka, skąpane w jesiennym słońcu! I od razu pomimo panujących chłodów na sercu robi się cieplej... Wydrążamy gniazda nasienne uważając, aby nie przebić jabłek na wylot.