Dorsz w cieście piwnym

Małgorzata
Obiad
18.10.2016 10:05
Dorsz w cieście piwnym

Porcje: 4 Składniki - 500 g dorsza - pieprz cytrynowy - sól morska Panierka - 250 g mąki pszennej - 185 ml jasnego piwa - 1 jajko - sól morska - pieprz czarny - szczypta proszku do pieczenia Będę również bardzo wdzięczna, jeśli polubisz moją stronę na facebooku – każde polubienie sprawia mi radość i motywuje do dalszej pracy! Dodatkowo - plasterki cytryny - olej do smażenia Przygotowanie - Rybę kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Ciasto powinno być nieco gęstsze niż na naleśniki, wtedy nie będzie spływało z ryby. Choć jestem zwolenniczką ryb smażonych sauté, to czasem jednak dla odmiany przyrządzam rybę w delikatnym cieście piwnym. Po usmażeniu rybę układamy na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Każdy kawałek ryby maczamy w cieście i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Na pewno pomoże to innym czytelnikom, a mi będzie bardzo miło!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/dorsz-w-ciescie-piwnym/