Składniki: 0,5 kg brukselki 1 mała chili 4 gałązki natki pietruszki 1 łyżka siemienia lnianego sok z 1 cytryny 2 łyżki oliwy extra virgin 1 płaska łyżka miodu 1 ząbek czosnku sól Brukselkę myjemy, oczyszczamy, kroimy na pół i gotujemy do miękkości. Czasami zdarzało nam się kupować dodatkowo paczkę mrożonych brukselek, ale coś z nimi jest niehalo, nie wiem, nie smakują mi wcale. Z oliwy, miodu, soku z cytryny, rozdrobnionego czosnku, soli i pokrojonego w cienkie plasterki chili robimy sos. Zawsze, kiedy jemy z My zupy robione z gotowych warzywnych mrożonek, jest megawalka o brukselki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/brukselka-z-chili-i-miodem/