Polecam Wam także inne przepisy: – ragu z kaczki idealne z dodatkiem gnocchi – kotlet schabowy – dyniowe gnocchi – domowy makaron PRZEPIS NA GNOCCHI PRZYGOTOWANIE: 50-60 minut (czas łączny z gotowaniem ziemniaków) Jeśli chcecie wykorzystać jeden z moich przepisów na gnocchi: gnocchi z ostrym sosem śmietanowym lub gnocchi z rukolą, musicie najpierw przestudzić gnocchi po ugotowaniu zanim dodacie je na patelnię do sosu. ILOŚĆ PORCJI: z tej ilości składników zrobicie gnocchi dla 2 osób SKŁADNIKI: – 600 g ugotowanych w mundurkach ziemniaków – 125 ml mąki pszennej – pół rozbełtanego jajka PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach (ze skórką). Zdejmij z ziemniaków skórkę i za pomocą praski lub wyciskarki do ziemniaków zrób z nich jednolite pure bez gródek. Tak przygotowane kluseczki gotuj przez ok 2-3 minuty w wrzącej osolonej wodzie, a następnie wyjmij je z garnka za pomocą łyżki cedzakowej. Części ciasta roluj za pomocą dłoni, a następnie odkrawaj niewielkie kluseczki (możesz odrywać za pomocą dłoni).