Czekoladowo-waniliowy budyń z kaszy jaglanej ze śliwkami

Łukasz
Desery
15.10.2016 11:15
Czekoladowo-waniliowy budyń z kaszy jaglanej ze śliwkami

SKŁADNIKI 200 g kaszy jaglanej 300 ml śmietanki kokosowej (zebranej z góry z puszki po mleku) 4 łyżki syropu klonowego (lub miodu) kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub ziarenek z laski wanilii) 1 łyżka kakao (najlepiej surowego) kilka słodkich śliwek 1 kostka czekolady o zawartości kakao 99% PRZYGOTOWANIE Kaszę jaglaną ugotuj w proporcji z wodą 1:2 do miękkości. Nie dość, że można je pałaszować bez wyrzutów sumienia, to jeszcze świadomość, że są pełne korzystnych wartości odżywczych, sprawia, że nie można ich nie lubić! 😉 Czekoladowo-waniliowy budyń z kaszy jaglanej ze śliwkami Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano ) Kakao, czy wanilię można podmienić na ulubione przyprawy, skórkę z owoców cytrusowych, czy cząstki owoców. Śliwki poprzekrawaj na połówki i skarmelizuj na patelni z rozgrzanym syropem klonowym. Do jego zrobienia wystarczy dosłownie kilka składników, które każdy z pewnością znajdzie w domowej spiżarni. Zamiast śmietanki kokosowej zawsze można użyć mleka, tylko dodaj go po prostu mniej. Chociaż nie ukrywam, że ta czekoladowo-waniliowa wersja ze śliwkami jest przepyszna!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.food2.pl/2016/10/Budyn-z-Kaszy-Jaglanej.html