Polecam Wam także inne przepisy: – przepis na pasztet – pasta z kurczaka – pasta z wędzonego kurczaka – pasta z wędzonych szprotek – pasta z łososia wędzonego – ogórki z chilli Przygotowanie: 15 minut Składniki: – 35-40 g wątróbki kurzej – 4 łyżki masła + 4 łyżki do ewentualnego zabezpieczenia pasztetu po włożeniu do słoiczka – 1 ząbek czosnku – połowa cebuli – sól, pieprz – nieco świeżego tymianku – 2 łyżki whisky – opcjonalnie Przygotowanie: Na patelni rozgrzejcie masło. Po usmażeniu wlejcie jeszcze whisky i dodajcie nieco świeżego tymianku, a następnie całość razem z tłuszczem przełóżcie do blendera. Już w 15 minut jesteście w stanie przygotować pyszny pasztet, idealny do smarowania na kanapki. Konsystencja nieco przypomina pasztetową, ale skład jest o niebo lepszy niż większości propozycji znalezionych w sklepach spożywczych. Jeśli nie zjecie od razu całości, możecie ją przechować kilka dni w lodówce.