SKŁADNIKI : - 200 g mąki kukurydzianej - 150 g mąki pszennej - 4 łyżki oleju kukurydzianego - szczypta soli do smaku - około 100 ml gorącej wody PRZYGOTOWANIE : Do miski wsypujemy mąkę kukurydzianą i pszenną, wsypujemy sól do smaku i mieszamy, następnie wlewamy olej i gorącą wodę. Kiedy placki ostygły i lekko przeschły, układamy je jeden w drugi i pozostawiamy w pojemniku. Zwijamy je w kulkę, następnie wałkujemy i tniemy na małe kawałki, wielkości orzecha włoskiego. Ciasto nie powinno się kleić, w razie konieczności dosypujemy mąki kukurydzianej. Pieczemy na suchej, mocno rozgrzanej patelni, około 1 minuty, z jednej i drugiej strony.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarnefantazjemarioli.pl/2016/09/placki-tacos.html