Kaszotto z warzywami

Ewelina
Obiad
28.09.2016 21:34
Kaszotto z warzywami

Składniki - 200 g kaszy pęczak - 200 gramowy batat - pół czerwonej cebuli - opakowanie warzyw mrożonych z brokułem i mini marchewką - natka pietruszki do woli - garść ugotowanej ciecierzycy - ugotowane jaja - pomidorki koktajlowe - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz, kurkuma do smaku Na szczęście dobrze zrobiony posiłek, mało przetworzony, to gwarancja dobrego zdrowia i samopoczucia, to udany dzień i lekko , lekko nie tylko na duszy ,ale i na ciele. Wypędzlowałam patelnię oliwą, rozgrzałam i na dość ciepłą wsypałam obraną i pokrojoną w piórka cebulę oraz czosnek. Kiedy potrawa wchłonęła bulion dodałam warzyw i dolałam bulionu,powtarzałam czynność do momentu, kiedy wszystko ładnie zmiękło. Potrawa zostawiona samej sobie nie wymagała żadnego mieszania i kontrolowania z mojej strony. To danie wymaga odpowiedniego traktowania,dlatego do jego wykonania użyłam patelni z linii WOLL Szafir Obrałam batata, pokroiłam, dodałam do kaszy wraz z ciecierzycą. Ja dodałam dość sporą ilość świeżo utartego parmezanu , natki pietruszki bazylii.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.zkuchnidokuchni.pl/2016/05/kaszotto-z-warzywami-jajem-i-parmezanem.html