Spaghetti z pieczarkami - przepis

Ewelina
30.01.2014 17:27
Spaghetti z pieczarkami - przepis

Przepis

Składniki:

125 g makaronu

150 g pieczarek

2 ząbki czosnku

2 cebule

oliwa do smażenia

2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

2 łyżki pokrojonego szczypiorku

sól, pieprz

tarty Parmezan

Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Cebule pokroić w półplasterki a czosnek w plastry. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić cebulę i czosnek i smażyć przez ok 3-4 minuty. Dodać pieczarki, dolać oliwy, posolić, oprószyć pieprzem i smażyć do lekkiego zarumienienia chwilami mieszając. W międzyczasie zagotować wodę i ugotować makaron wg. przepisu na opakowaniu. Na patelnię z grzybami włożyć ugotowany makaron i wymieszać razem z pieczarkami. Posypać szczypiorkiem i natką pietruszki. Danie wyłożyć na talerz i posypać Parmezanem. Smacznego :)