Przepis
Składniki:
125 g makaronu
150 g pieczarek
2 ząbki czosnku
2 cebule
oliwa do smażenia
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
2 łyżki pokrojonego szczypiorku
sól, pieprz
tarty Parmezan
Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Cebule pokroić w półplasterki a czosnek w plastry. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić cebulę i czosnek i smażyć przez ok 3-4 minuty. Dodać pieczarki, dolać oliwy, posolić, oprószyć pieprzem i smażyć do lekkiego zarumienienia chwilami mieszając. W międzyczasie zagotować wodę i ugotować makaron wg. przepisu na opakowaniu. Na patelnię z grzybami włożyć ugotowany makaron i wymieszać razem z pieczarkami. Posypać szczypiorkiem i natką pietruszki. Danie wyłożyć na talerz i posypać Parmezanem. Smacznego :)