Składniki Ilość: 1 porcja Na owsiankę 200 g jogurtu naturalnego 40 g płatków owsianych górskich 1 czubata łyżeczka gorzkiego kakao 1 płaska łyżka miodu Na granolę 1 płaska łyżka płatków owsianych górskich 1 łyżeczka sezamu ok. 10 orzechów laskowych 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka słonecznika 1 łyżeczka miodu Przygotowanie W misie blendera zmiksować płatki owsiane przeznaczone na owsiankę, na niemalże mąkę. Na górze posypałam ją sporą porcją granoli przygotowanej szybko na patelni. Gdy będą one dobrze oblepione miodem, przełożyć je na suchą patelnię i prażyć, co jakiś czas mieszając. Dodać jogurt, kakao oraz miód i wszystko ponownie zmiksować na gładką masę. Ja lubię gęste owsianki, przygotowane na bazie chłodnego jogurtu, zamiast mleka. Owsiankę przełożyć do miseczki, a na górze posypać ją granolą.