- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
papier ryżowy – 10 szt.
sałata – 1 duża szt.
awokado – 1 szt.
ogórek świeży – 1 szt.
ser brie – 1 opakowanie (200 g)
woda (mocno schłodzona)
sezam czarny – do posypania
dressing jogurtowy z ziołami (np. Folwark)
Przepis
Sałatę umyć osuszyć, odciąć grube końce. Obranego ogórka, awokado, ser brie pokroić w słupki.
W schłodzonej wodzie przez około 10-12 sekund namoczyć papier ryżowy.
Na papierze ułożyć sałatę, na brzegu pasek awokado, sera i ogórka. Polać dressingiem jogurtowym z ziołami i ścisło zawinąć.
Przekroić ostrym nożem na pół. Posypać sezamem.
Podawać schłodzone.
Podawać schłodzone.
****************************
Trzymając w lodówce najlepiej przykryć rollsy folią spożywczą, żeby nie wyschły.