Humus

Anna
Przekąski
13.09.2016 17:12
Humus

Składniki: 200 g ciecierzycy 50 g sezamu 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku Sok z cytryny Gęstość naszego humusu możemy sami określić wedle uznania w zależności ile dodamy wody do zmiksowania. Opis Humus przepis: Humus przepis to popularna potrawa kuchni arabskiej, która pochodzi z Libanu. Opis przygotowania: Ciecierzycę wrzucamy do wody i odstawiamy najlepiej na całą noc do namoczenia. Następnego dnia ciecierzyce gotujemy w wodzie, w której się moczyła. Następnie dodajemy czosnek, sok z połówki cytryny. Należy więc stopniowo wlewać wodę z gotowania ciecierzycy. Uprażony sezam wrzucamy do blendera, dodajemy do tego oliwę i miksujemy razem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/humus/