Pasta chili-bardzo ostra!!!

Kasia
Przetwory
13.09.2016 14:57
Pasta chili-bardzo ostra!!!

coś dla prawdziwych mężczyzn-mój mąż taką uwielbia i je bardzo chętnie,jest strasznie ostra z samej ostrej papryki-pasta podobna do sambal oelek,jak ktoś lubi -to polecam,idealna na kanapki,do wędlin,i do doprawiania na ostro potraw-dla odważnych..... ; - ½ szklanki octu winnego(jabłkowego); - ½ szklanki koncentratu pomidorowego gęstego(czyli dobrej marki); - ½ szklanki oliwy (może być również olej słonecznikowy); - 1 łyżeczka soli; - 1 łyżeczka cukru. Nie pozwól dzieciom zbliżać się, podczas czyszczenia, nawet opary(zapach) włazi w oczy(!!!) ,po oczyszczeniu papryki ,posprzątaj nasiona ,przełóż paprykę do pojemnika w którym będziesz miksować i zdejmij rękawiczki -porządnie wymyj ręce!! Wrzuć wszystkie pozostałe składniki do papryki i miksuj blenderem do uzyskania idealnej pasty(rób krótkie przerwy w miksowaniu żeby nie przegrzać blendera). Papryczkę przetnij wzdłuż na pół i oczyść tylko z nasion i ogonków, nie wycinaj jaśniejszego miąższu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2016/09/pasta-chili-bardzo-ostra.html