Chleb z tartym jabłkiem na zakwasie

Jacek
Śniadania
12.09.2016 20:17
Chleb z tartym jabłkiem na zakwasie

Podaję za Daną: Składniki zaczynu: 2 łyżki zakwasu żytniego 130 g mąki żytniej typ 720 100 g wody 90 g startego jabłka ze skórką na tarce o dużych oczkach Czas fermentacji 12-14 godzin Ciasto właściwe: Cały zaczyn 325 g mąki żytniej typ 720 130 g mąki orkiszowej jasnej 360 g wody 12 g soli himalajskiej. 1 Tym razem chleb z tartym jabłkiem na zakwasie, który wybrała dla nas Dana z bloga Leśny Zakątek Jest to chleb pieczony z mąk jasnych: żytniej i orkiszowej. Chleb z tartym jabłkiem na zakwasie Wspólne wrześniowe pieczenie z piekarnią Amber. Mnie to nie przeszkadza, bo kiedy chleb ostygnie jabłko mięknie i przez to chleb dłużej zachowuje świeżość. Chleb z tartym jabłkiem na blogach: Od 1,5 do 2,5 godziny ciasto powinno wyrosnąć w zależności od temperatury otoczenia i tej za oknem Stare gary Weekendy w domu i ogrodzie W mojej kuchni W poszukiwaniu slow life Dodatek tartego jabłka sprawia, że chleb ma ciekawy aromat i zachowuje długo świeżość. W międzyczasie przygotowujemy 2 foremki o wymiarach 25×11 smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://przepisynadomowyserichleb.blogspot.com/2016/09/chleb-z-tartym-jabkiem-na-zakwasie.html