Składniki: 2-3 średnie buraki 3 łyżeczki miodu 2 łyżki oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki soli odrobina chilli Przygotowanie: Buraki umyj i obierz ze skórki, następnie pokrój w paski i o grubości 0,5 cm x 0,5 cm. Blachę wyłóż papierem pergaminowym i przełóż na nią frytki, piecz w rozgrzanym piekarniku 190 C termoobieg przez ok 20-25 min. Świetnym przykładem jest moja siostra, która uwielbia buraki od dziecka i wcina je na surowo jak jabłko. Świetnie nadają się jako dodatek do mięs, albo jako i sama przekąska np. na kolację. Nie każdy lubi smak buraków, pamiętajmy że są też zwolennicy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://niezlymlynek.blogspot.de/2016/09/buraczane-frytki.html