Schab faszerowany jajecznicą i szpinakiem

Jolanta
Obiad
11.09.2016 11:29
Schab faszerowany jajecznicą i szpinakiem

Wyjmujemy, rozwijamy z papieru i pozwalamy chwilkę mięsu odpocząć następnie kroimy w grube plastry, podajemy na mixie sałat, np. rzymskiej z rukolą, pomidorkami i czerwoną cebulą, skropionym sosem winegret. Rolada to przeważnie płat mięsa, lekko rozbity tłuczkiem, doprawiony według upodobań, w środku ma smakowite dodatki, następnie ciasno zwinięte, panierowane w jajku, bułce tartej i usmażone lub usmażone saute (soute) bez panierunku. Składniki : 3 plastry schabu, 3 jajka, 1 mała cebula, listki świeżego szpinaku bez ogonków,, 2 łyżki masła, natka pietruszki, sól, pieprz, papryka ostra, oliwa z chili i czosnkiem Przygotowanie: Cebulę drobno siekamy. Schab zwijany z jajecznicą i szpinakiem to idealne połączenie smakowe i wizualne po pokrojeniu w plastry. To pyszne połączenie, podobnie jak w roladkach z kurczaka z mozzarella i szynką szwarcwaldzką. Wkładamy do piekarnika na 30 minut w temperaturze 180 stopni z włączonym termoobiegiem. Na każdym mięsie układamy listki szpinaku, jajecznicę i zwijamy w roladkę. Przeważnie ze schabu przygotowujemy kotlety schabowe lub rolady ze schabu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/obiad/schab-faszerowany-jajecznica/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta