Składniki: udziec i karkówka z dzika, maślanka – około 1 litra, sól gruboziarnista do natarcia mięsa, Marynata do mięsa jest z oleju, musztardy sarepskiej, sosu sojowego, syropu klonowego i octu balsamicznego (wszystkiego po 2 łyżki), do tego kilka ziaren jałowca, 4 pokruszone liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, po dużej szczypcie estragonu, cząbru, majeranku i czarnego pieprzu. na sos do pieczeni z dzika: Plastry pieczeni z dzika mały słoik podgrzybków z solanki 100 ml śmietanki 30% Mięso z dzika wyjmujemy z maślanki, płuczemy, osuszamy, nacieramy solą , smarujemy marynatą i odstawiamy ponownie na 24 godziny w chłodne miejsce. Mięso z dzika po upieczeniu kroimy w grube plastry i podajemy na ciepło z sosem grzybowym i makaronem. Mięso z dzika pokrojone w plastry podane z sosem grzybowym, to wspaniałe danie kuchni polskiej. Nadrabiam więc zaległości, gdyż warto znać ten przepis na pieczeń z dzika z grzybami. Pieczeń z dzika w sosie grzybowym z makaronem. Mięso z dzika cały udziec i szynkę zalewamy maślanką i odstawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce. Pieczone mięso z dzika pokrojone w cienkie plastry wyśmienicie smakuje też na zimno. Pieczeń z dzika z grzybami . Marynowane mięso z dzika układamy na papierze do pieczenia w blaszce. Patelnię z mięsem i grzybami stawiamy na dużym ogniu, zagotowujemy. Bo mięso z dzika i leśne grzyby to najlepsze połączenie.