U mnie dziś pierwszy raz w tym sezonie młode ziemniaczki z dużą ilością ziół i ząbkami czsnku pieczonymi w łupinkach, które można później wycisnąć prosto na nasze chrupiące ziemniaczki :) Składniki: - 8-9 młodych, małych ziemniaków jednakowej wielkości - 6 ząbków czosnku - dwie łyżki oliwy - łyżeczka: majeranku, ziół prowansalskich, tymianku - pół łyżeczki: rozmarynu, soli Ziemniaki dokładnie myję i przekrajam na połówki, wkładam do sporej miski. Wszystko zależy od tego jakich przypraw użyjemy i w jaki sposób je pokroimy :) Piekę ziemniaki 10- 20 minut aż w środku będą miękkie, a skórka chrupiąca. Najfajniejsze jest to, że za każdym razem mogą być całkiem inne pod względem smaku.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cookandlov.blogspot.com/2016/04/mode-ziemniaczki-pieczone-z-czosnkiem-i.html