posiekanych orzechów - łyżeczka proszku do pieczenia - łyżeczka sody Krem: - 3 żółtka - 3 łyżki cukru kryształu - łyżka mąki ziemniaczanej - kostka margaryny - 2 galaretki cytrynowe - puszka ananasa w plastrach Sposób przygotowania: - Ciasto: jabłka obieramy, kroimy w kostkę i zasypujemy 1 szklanką cukru. Z zalewy, żółtek, cukru i mąki gotujemy budyń. Ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dodajemy żółtka, jabłka, mąkę, orzechy, proszek do pieczenia oraz sodę. mąki - 6 dużych jabłek - 4 jajka - 1,5 szkl. cukru - 1 szkl.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cukiernia-pychotki.blogspot.com/2016/09/ciasto-meduza.html