Pomidorki wyszły przepyszne i bardzo delikatne, wręcz rozpływały się w ustach. składniki: ok 10 dojrzałych twardych pomidorów 200 g mięsa mielonego, u mnie łopatka z karkówką 200 g ugotowanego drobnego makaronu, ja dałam małe kokardki Lubella 1 cebula sól, pieprz oregano olej rzepakowy 300 g mozzarelli Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać aż mozzarella się rozpuści i lekko zarumieni, ok 15-20 minut, funkcja termoobieg. Ja miałam własne, malinowe, większe sztuki miały ok 200 g a te mniejsze 150 g. Zrobiłam farsz z mięska mielonego oraz resztek makaronu i pomidorki zapiekłam pod mozzarellą . Następnie dodać dodać wydrążone środki z pomidorów. Nazbierałam cały karton pomidorków i postanowiłam przygotować z nich coś na ciepło. Wszystko razem smażyć aż wyparuje nadmiar płynu, masa powinna być lekko wilgotna. Wydrążone pomidory w środku lekko posolić i odłożyć.