składniki: ciasto 3 szklanki mąki pszennej typ 500 1 szklanka letniej wody 50 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru duża szczypta soli 2 łyżki oleju sos pomidorowy 1/2 puszki pomidorów krojonych 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju zioła włoskie oregano sól,pieprz cukier dodatki 1 średni brokuł 350 g piersi z kurczaka zioła włoskie olej do smażenia 250 g mozzarelli starty ser żółty do posypania Przygotować dodatki. Ciasto rozwałkować na duży prostokąt, u mnie na wielkość mniej więcej blaszki z piekarnika. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C, piec aż ciasto sie zarumieni ok 20 minut, funkcja góra-dół. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 30 minut. Na mozzarelli ułożyć kawałki usmażonego kurczaka oraz różyczki ugotowanego brokuła. Rozwałkowane ciasto ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Razem z kurczakiem i mozzarellą świetnie smakował i prezentował się na cieście. Gotowe ciasto powinno być miękkie i elastyczne, jeśli za bardzo klei się do rąk posypać jeszcze mąką. Na oleju podsmażyć przepuszczony przez praskę czosnek. Na posmarowanym cieście rozłożyć plastry mozzarelli. Oprószyć ziołami włoskimi i usmażyć na odrobinie oleju. Brokuła podzielić na różyczki i ugotować aldente, wystudzić.