Duszone warzywa z patelni bez tłuszczu

Kasia
Obiad
09.09.2016 19:48
Duszone warzywa z patelni bez tłuszczu
  • Czas gotowania: 15 min
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

Bardzo proste i szybkie danie dla dbających o linię bądź chcących schudnąć.
Składniki:

1 cukinia
1 cebula
1 ziemniak
1 pomidor
zioła prowansalskie
pieprz cayenne (chili)

Przepis

Ziemniak dość średniej wielkości gotujemy w skórce. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki,wrzucamy na patelnię i podlewamy wodą. Cukinię myjemy, wydrążamy i pokrojoną w półplasterki dorzucamy do duszącej się cebuli. Sparzony pomidor i obrany ze skórki kroimy w kosteczkę i dorzucamy do warzyw. Na koniec dodajemy obrany i pokrojony w plastry ziemniak. Dusimy do miękkości dolewając co jakiś czas wodę by nie wyparowała.

Doprawiamy ziołami i pieprzem cayenne ( z chili należy nie przesadzać ) zioła zastępują sól więc soli nie dodajemy. Smacznego Zdjęcie Duszone warzywa z patelni bez tłuszczu #1

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną