składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej Lubella 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem kokosowy 2,5 szklanki mleka 2 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g miękkiego masła 300 g wiórków kokosowych kilka kropel aromatu rumowego na wierzch ok 200 g malin 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % 2 śmietan-fixy do śmietanki 2-3 garście wiórków kokosowych Składniki na biszkopt przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Wiórki kokosowe podprażyć na suchej patelni, trzeba pilnować i mieszać bo szybko mogą się przypalić. Krem kokosowy wyłożyć na wystudzony biszkopt i ładnie wyrównać. Do żółtek dodać cukier i utrzeć na puszysta masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10-15 minut, funkcja góra dół. Na końcu dodać ubitą pianę i wszystko delikatnie zmiksować. Dodać 1 szklankę mleka oraz mąki i dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Ja tym razem zrobiłam wersję na biszkopcie i dodałam do tego warstwę bitej śmietany. Wyłożyć na ciasto i ładnie wyrównać. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.