Lumaconi ze szpinakiem zapiekane pod beszamelem

Monika
Obiad
08.09.2016 21:11
Lumaconi ze szpinakiem zapiekane pod beszamelem

składniki: ok 300 g makaronu lumaconi ( ok 30 muszelek) 500 g świeżego szpinaku pieprz 1 łyżka masła 1-2 ząbki czosnku 3 łyżki śmietany 150 g sera typu feta beszamel 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 1,5 szklanki mleka sól,pieprz gałka muszkatołowa Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę i szybko wymieszać aby nie było grudek. Dodać pokruszony ser feta i ponownie wszystko dokładnie wymieszać. Naczynie wstawić do piekarnika zapiekać ok 20-30 minut, funkcja termoobieg. Następnie dodać śmietanę, przepuszczony przez praskę czosnek i pieprz do smaku. Gotować aż sos zgęstnieje, od czasu do czasu mieszać. Wrzucić szpinak i smażyć aż zmięknie i zmniejszy swoją objętość.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/08/lumaconi-ze-szpinakiem-zapiekane-pod.html