Składniki:1 kg obranej cukinii1 cebulasól1 szklanka cukru0,5 szklanki octu1 łyżeczka pieprzu1 łyżeczka pieprzu cayenne200 g koncentratu pomidorowego4 ząbki czosnkuWykonanie:Cukinię zetrzeć na tarce razem z cebulą, posolić i odstawić aż puszczą wodę. Cukinię razem z wodą przełożyć do garnka i zagotować, dodać cukier, pieprz, pieprz cayenne, gotować do czasu aż powstanie papka. Jedynym błędem jaki zrobiłam to nie obranie cukinii, radzę ją obrać bo wtedy czas gotowania będzie krótszy i zrobi nam się fajny gładki sosik. Z przepisu na keczup z cukinii wyszedł mi wspaniały sos słodko-kwaśny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://lubieessc.blogspot.com/2016/09/sos-sodko-kwasny-z-cukinii.html