Spaghetti z klopsikami

Anna
Makarony
06.09.2016 19:37
Spaghetti z klopsikami

Składniki: 500 g mielonego mięsa 300 g makaronu spaghetti Bułka tarta 1 jajko 4 łyżki oleju rzepakowego 3 pomidory lub sok pomidorowy cebula, czosnek pieprz, oregano, bazylia 2 łyżki przecieru pomidorowego ser parmezan W małym garnku na oleju podsmażamy rozdrobniony czosnek, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory lub zamiennie sok pomidorowy. Przepis Spaghetti z klopsikami czyli mięsne pulpeciki w sosie pomidorowym, podawane z makaronem spaghetti to klasyka włoskiej kuchni. Opis przygotowania: Na początek cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, do zeszklenia. Na talerzu układamy gniazda z makaronu i wypełniamy je sosem z klopsikami. Na końcu dodajemy do sosu klopsiki i podduszamy przez chwilę na małym ogniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/spaghetti-z-klopsikami/