Barszcz ukraiński

Anna
Zupy
26.03.2018 18:18
Barszcz ukraiński

Składniki: 500 g mięsa wołowego z kością 4 średniej wielkości buraki 4 ziemniaki 2 średnie marchewki 1/4 włoskiej kapusty 4 łyżki przecieru pomidorowego 2 cebule 5 ząbków czosnku 2 łyżki masła 1 korzeń pietruszki 1 łyżka cukru 2 łyżki mąki 2 łyżki oleju 1 łyżka octu Na oddzielnej patelni musimy podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę oraz startą na tarce marchewkę i pietruszkę. : Barszcz ukraiński – na tradycyjny barszcz nie ma 1 stałego przepisu. Najważniejsze żeby zawsze dobrej jakości barszcz ukraiński zawsze musi mieć doskonały kolor – intensywny buraczkowy, a nie pomarańczowy czy bladoróżowy! Dodajemy do tego liść laurowy oraz ziele angielskie i ziarenka pieprzu (3-4). Do gotującego się wywaru dodajemy ziemniaki, które musimy zagotować. Na patelni rozpuszczamy masło, do którego dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Na patelnię dodajemy buraki, przecier pomidorowy, ocet, olej i cukier. Następnie dodajemy kapustę i gotujemy przez 15-20 minut. Buraki obieramy i musimy je zetrzeć na tarce o większych oczkach. Na sam koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Do wywaru dodajemy zawartość obu patelni. Gdy otrzymamy odpowiednią konsystencję, dodajemy ją do wywaru.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/barszcz-ukrainski/