- Czas gotowania: 180 min
- Czas przygotowania: 15 min
Składniki
- pastrami - 200-300 gram na 2 kanapki
- bułka ( np. ciabatta )
- cebula czerwona
- sos śmietanowy
- ser pleśniowy albo cheddar
- ogórki kiszone ( lub konserwowe )
- musztarda
Przepis
W pierwszej kolejności powinniśmy się zaopatrzeć w pastrami. Możemy kupić gotowe mięso pokrojone w plastry w sklepie mięsnym ale najlepszy efekt osiągniemy kupując pastrami tylko wstępnie wędzone. Dopiero w domu na 3 godziny przed podaniem powinnśmy je parować. Uzyskamy wtedy miękkie mięso i ciepłe.
Bułkę przypiekamy na grillu lub w tosterze żeby temaperatura bułki była zbliżona do temperatury pastrami.
Dolną część bułki polewamy jakimś śmietanowym sosem.
Następnie układamy pokrojone mięso pastami na 0,5 cm paski. Z racji że jest to najważniejszy składnik kanapki nieżałujemy - im więcej tym lepiej :)
Teraz układamy składniki. Ser pleśniowy albo żółty ( zależy co kto lubi :) ) cebula, ogórki.
Górną cześć bułki smarujemy musztardą. Zamykamy kanapkę i czym prędzej zjadamy do końca :) Smacznego!