Lambada

Wiesław
Ciasta
06.09.2016 21:28
Lambada

Lambada to prosty, bardzo smaczny deser, który nie wymaga dużego nakładu pracy 140 g okrągłych biszkoptów (24 sztuki) 1 szklanka mleka 7 szklanek 100% soku pomarańczowego zagęszczonego 1/2 szklanki cukru 3 budynie waniliowe bez cukru (64 g x 3) 1/2 l śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 śmietan-fix (9 g x 2) starta gorzka czekolada do posypania Blaszkę wykładamy zamoczonymi w mleku biszkoptami. W międzyczasie w szklance soku rozpuszczamy budynie i wlewamy je do gotującego się soku. Następnie do garnka wlewamy 6 szklanek soku, dodajemy cukier i zagotowujemy. Gdy masa będzie zimna ubijamy śmietankę z cukrem pudrem i zagęszczaczem do śmietany.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oobzarciuch.blogspot.com/2015/09/lambada.html