Ciasto cytrynowe

Wiesław
Ciasta
05.09.2016 20:37
Ciasto cytrynowe

Składniki: - 4 duże jajka - 3/4 szklanki cukru - 1 kostka masła (200g) - 2 szklanki mąki tortowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 cytryna - cukier puder do posypania Przygotowanie: Skórkę z cytryny ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy po 1 jajku na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dalej ucieramy. Pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 st. do suchego patyczka (gdyby ciasto się mocno zarumieniło przykrywamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową).Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Puszyste, wilgotne ciasto z dodatkiem skórki i soku z cytryny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oobzarciuch.blogspot.com/2015/10/ciasto-cytrynowe.html