Sól Pieprz 1 łyżka oleju lub oliwy 1 kulka mozzarelli Pulpeciki: 500g mięsa mielonego (u mnie z szynki) 1 ząbek czosnku 1 jajko Garść bułki tartej 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku 600ml passaty (przecieru) pomidorowego 200g pieczarek ½ dużej papryki żółtej ½ dużej papryki czerwonej 350g zielonej fasolki szparagowej (ugotowanej świeżej lub mrożonej) 1 cebula 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano - Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy. Sól Pieprz 1 łyżka oleju lub oliwy Przygotowanie: Na koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę. - Pulpeciki: Do mięsa mielonego dodać posiekany czosnek, bułkę tartą, przyprawy i wbić jajko. Dzisiaj postanowiłam urozmaicić ją pulpecikami, natomiast do samej zapiekanki dałam dość sporo warzyw, bez których nie wyobrażam sobie obiadu. - Makaron ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Obsmażyć pulpeciki z obu stron na lekko złoty kolor. Następnie dodać fasolkę szparagową i pokrojone w talarki pieczarki.